مجله آموزشی

شیکر قابل حمل موتور دار چیست؟ راهنمای انتخاب بهترین شیکر

شیکر جی اس ام

شیکر (shaker) یا دستگاه لرزاننده شاخه مدل موتور دار و قابل حمل به صورت کلی با ایجاد ارتعاش بر روی شاخه های درخت باعث ریزش محصول می شود.

شیکر چیست؟ راهنمای انتخاب بهترین شیکر قابل حمل موتوردار

شیکر قابل حمل (Portable Shaker) یا دستگاه لرزاننده شاخه مدل موتوردار به صورت کلی با ایجاد ارتعاش بر روی شاخه های درخت باعث ریزش محصول می شود. شیکرها را می توان به اقسام گوناگونی طبقه بندی کرد. در ادامه تفاوت ها، مزایا و معایب هر نوع را بررسی می کنیم.

بررسی

شیکر قابل حمل موتور دار جهت برداشت انواع محصولات درختی از جمله پسته، بادام، فندوق، لیمو، آلبالو، آلوچه، آلو بخارا، زیتون، گردو و کنار استفاده می شود. سیستم کارکرد این دستگاه عبارت است از یک موتور که حرکت گردشی تولید می کند، یک سیستم تبدیل حرکت گردشی به حرکت رفت و برگشتی که اصطلاحا گیربکس گفته می شود و یک بازو و نهایتا یک دهانه که به شاخه درخت قفل شده و آن را می لرزاند.

انواع مختلف شیکر قابل حمل قابل حمل موتور دار

شیکر قابل حمل موتور دار بسته به مدلش از نظر کارشناسان رشته ماشین آلات کشاورزی به سه گروه حرفه ای، نیمه حرفه ای و آماتور تقسیم بندی می شوند.

شیکر قابل حمل موتور دار حرفه ای

این دسته از شیکر قابل حمل موتور دار متشکل است از یک موتور و یک گیربکس که مستقیما به موتور متصل شده و سپس یک بازوی ثابت و یا تلسکوپی که به محور خروجی گیربکس متصل شده و در انتها یک فک یا دهانه که شاخه را در بر می گیرد.

شیکر قابل حمل موتور دار sc800 چیفارلی

شیکر قابل حمل موتور دار sc800 چیفارلی

شیکر قابل حمل موتور دار کامپانیولا مدل GSM

شیکر قابل حمل موتور دار کامپانیولا مدل GSM

در شیکر قابل حمل موتور دار حرفه ای موتور شیکر 2.5 تا 3.3 اسب بخار قدرت داشته و فرکانس لرزش شاخه درخت یا دور موتور تا 2500 دور در دقیقه (رفت و برگشت) می رسد. این لرزش توسط یک میله که می تواند 2 متر یا 3.3 متر باشد و هم به صورت یک تکه و هم تلسکوپی موجود می باشد به دهانه شیکر که 40 تا 42 میلی متر پهنا دارد منتقل شده و می تواند شاخه هایی تا قطری به اندازه قطر دهانه (40 تا 42 میلی متر) را بلرزاند.

شیکر قابل حمل موتور دار حرفه ای عمدتا برای باغ های بیش از یک هکتار و یا افرادی که کارهای خدماتی انجام می دهند مناسب می باشد.

سیستم کارکرد شیکر قابل حمل موتور دار حرفه ای به گونه ای طراحی شده است که مجموعه بازوهایی که در دست هستند، ابزار کنترل و مجموعه گاز دستگاه در یک دست قرار می گیرند و کاربر با دست دیگر خود می تواند کنترل مانور دستگاه را در اختیار داشته باشد.

شیکر قابل حمل موتوردار چیفارلی مدل SC605 با دهانه 42 میلیمتری ساخت ایتالیا

شیکر قابل حمل موتوردار چیفارلی مدل SC605 با دهانه 42 میلیمتری ساخت ایتالیا

شیکر قابل حمل موتور دار حرفه ای توسط یک تکیه گاه به بدن کاربر تکیه داده می شود که روی این تکیه گاه یک سیستم ریلی تعبیه شده که کل مجموعه موتور، گیربکس و بازو مجموعا روی این ریل سوار می شوند. بنا بر این وقتی که هنگام کار با دستگاه شیکر گاز می دهید، شیکر روی ریل رفت و آمد کرده و هیچ لرزشی را به بدن کاربر منتقل نخواهد کرد. اما کل این مجموعه از طریق دو بند روی شیکر و کمربند روی شانه های کاربر سوار شده و کاربر با دستانی آزاد عملیات برداشت را انجام می دهد.

لاستیکی که در فک شیکر قابل حمل موتور دار حرفه ای تعبیه شده جهت جلوگیری از آسیب رساندن به شاخه ها و گرفتن ضربه می باشد. دو نوع از لاستیک های دهانه شیکر وجود دارند:

  1. لاستیک های ثابت که به صورت U شکل و یک تکه بوده و روی فک دستگاه پیچ می شوند
  2. لاستیک های غلطان که به صورت دو استوانه (یکی ساده و  یکی کونیک) و سپس دو حلقه لاستیکی جانبی می باشد.

از مزایای لاستیک های غلطان می توان به غلطیدن لاستیک ها در طول دوره لرزاندن شاخه اشاره کرد که در هر لحظه یک بخش از لاستیک ها با شاخه در تماس بوده که باعث کاهش استهلاک لاستیک ها خواهد شد.

از مزایای شیکر قابل حمل موتور دار حرفه ای می توان به قدرت زیاد و توانایی لرزاندن شاخه های قطور و کاهش زمان برداشت اشاره کرد. شیکر های مدل حرفه ای کمی سنگین تر از دیگر مدل های شیکر های قابل حمل هستند.

 

شیکر قابل حمل موتور دار نیمه حرفه ای

شیکر قابل حمل موتور دار نیمه حرفه ای به این لحاظ نیمه حرفه ای گفته می شوند که گیربکس دستگاه کوچک بوده و روی میله لرزاننده و در انتهای آن و نزدیک به دهانه لرزاننده دستگاه قرار دارد و به لحاظ اینکه گیربکس کوچکی دارد پس قدرت لرزانندگی کمتر و دهانه کوچکتری (حداکثر تا 35 میلیمتر) جهت در بر گیری شاخه دارد.

شیکر قابل حمل موتور دار نیمه حرفه ای

شیکر قابل حمل موتور دار نیمه حرفه ای

شیکر قابل حمل موتور دار نیمه حرفه ای

شیکر قابل حمل موتور دار نیمه حرفه ای

مقایسه دهانه شیکر حرفه ای (بالا) و نیمه حرفه ای (پایین)

مقایسه دهانه شیکر حرفه ای (بالا) و نیمه حرفه ای (پایین)

شیکر قابل حمل موتور دار نیمه حرفه ای خود نیز به دو گونه در بازار یافت می شود. در مدل اول مجموعه میله و گیربکس و هد دستگاه به صورت یک مجموعه به موتور وصل شده که قدرت موتور از طریق یک میله 6 گوش به گیربکس انتهای میله منتقل می شود.

در مدل دیگر شیکر قابل حمل موتور دار نیمه حرفه ای موتور پشت اوپراتور سوار شده و مجموعه بازو و گیربکس و دهانه به صورت یک سیستم یک پارچه در دستان کاربر قرار گرفته و انتقال قدرت از موتور به گیربکس توسط یک سیم فلزی انجام می شود. این مدل نیز هم چون مدل قبل دارای گیربکس کوچک و دهانه در برگیری شاخه حداکثر تا 35 می باشد.

از مزایای شیکر قابل حمل موتور دار نیمه حرفه ای می توان در مدل اول به سبک بودن مجموعه و در مدل دوم نیز به سبک بودن مجموعه به دلیل کوله پشتی بودن موتور اشاره کرد.

از معایب شیکر قابل حمل موتور دار نیمه حرفه ای در هر دو مدل کوچک بودن دهانه دستگاه و ضعیف بودن شدت لرزش می توان نام برد و هم چنین در هر دو مدل به لحاظ این که گیربکس در انتهای میله قرار دارد، وزن گیربکس روی میله ایجاد لنگر کرده و باعث خسته شدن زود هنگام دستان کاربر می شود. هم چنین در مدل نیمه حرفه ای اول ضعیف بودن موتور خود یکی از معایب دیگر این مدل ها است. این دو مدل دستگاه نیز برای باغ های با وسعت کمتر از 5 هکتار مناسب می باشند.

شیکر قابل حمل موتور دار آماتور

شیکر قابل حمل موتور دار آماتور عمدتا شامل مدل های چینی بوده که عبارتند از یک موتور و یک گیربکس ساده و چند الحاقی شامل علف تراش، اره، شمشاد زن، شیکر و … که روی دستگاه سوار می شوند.

شیکر قابل حمل موتور دار آماتور

شیکر قابل حمل موتور دار آماتور

موتور شیکر قابل حمل موتور دار آماتور در مقایسه با مدل های حرفه ای بسیار ضعیف تر بوده و دهانه در برگیرنده این شیکر ها بسیار ضعیف و فاقد کارایی لازم بوده که از طریق چند تسمه و پرچ به میله دستگاه نصب شده است.

حداکثر قطر در بر گیری دهانه این شیکر نیز 35 میلی متر می باشد. به لحاظ کارایی پایین، استفاده از این مدل تنها برای باغ های کوچک در حد چند درخت توصیه می گردد.

هدف همیشگی ما در شرکت پویا گندم طلایی معرفی بهترین دستگاه ها و جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا به باغ داران و کشاورزان عزیز است. در این مقاله اقسام مختلف شیکر قابل حمل موتور دار بررسی و مزایا و معایب هر کدام برای شما شرح داده شد. شما با خواندن این مقاله می توانید بهترین انتخاب را برای تهیه شیکر قابل حمل داشته باشید.

2 دیدگاه در “شیکر قابل حمل موتور دار چیست؟ راهنمای انتخاب بهترین شیکر

  1. ع م گفت:

    دستگاههای عالی و بی نظیر
    من یکی از این دستگاهها دارم

    1. PGTadmin گفت:

      سپاس از وقتی که برای مطالعه مطلب گذاشتید. بله، برای برداشت محصولات درختی بی نظیر هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *