مجله آموزشی

روش صحیح استفاده از شیکر قابل حمل موتور دار هنگام برداشت محصول

شیکر قابل حمل موتوردار چیفارلی مدل SC605 با دهانه 42 میلیمتری ساخت ایتالیا

روش صحیح استفاده از شیکر قابل حمل موتور دار

تجربه اوپراتور

شیکر قابل حمل موتور دار جهت برداشت انواع محصولات مانند پسته، بادام، لیمو، زیتون، آلو و عناب استفاده می شود. برای برداشت با این دستگاه به اصطلاح قلق گیری روی شاخه های درخت توسط اوپراتور بسیار مهم است. یعنی اوپراتور هنگام کار با دستگاه و به مرور زمان بایستی شاخه هایی را پیدا و هدف گیری کند که با لرزاندن آن ها ریزش محصول به بیشترین حد ممکن صورت گیرد و هم چنین لرزش آن شاخه ها، بیشترین لرزش را روی شاخه های جانبی اعمال کند.

انتخاب شاخه مناسب

علاوه بر آن اوپراتور شیکر قابل حمل موتور دار باید بداند که چه بخشی از شاخه را مورد هدف گیری و لرزاندن قرار دهد تا بیشترین لرزش روی محصول وارد شود و در پی آن بیشترین میزان ریزش اتفاق افتد.

شاخه های جانبی جدا شده از شاخه اصلی، محلی که شاخه ها انشعاب پیدا می کنند، ابتدای انشعاب شاخه ها که تراکم محصول بعد از آن بیشترین مقدار است، شاخه هایی که از نظر قطر متناسب با دهانه دستگاه باشند، موارد ذکر شده بهترین مکان برای هدف گیری و در بر گیری شاخه با دهانه (قلاب) دستگاه شیکر قابل حمل موتور دار برای برداشت محصول می باشند.

نحوه انتخاب شاخه متناسب با قطر دهانه شیکر قابل حمل موتور دار با فاصله مناسب از تنه درخت

نحوه انتخاب شاخه متناسب با قطر دهانه شیکر قابل حمل موتور دار و فاصله مناسب از تنه درخت

روش صحیح استفاده از شیکر قابل حمل موتور دار هنگام برداشت محصول آن است که بازوی دستگاه با شاخه، پس از هدف گیری و در بر گیری شاخه توسط اوپراتور، زاویه 90 درجه تشکیل دهد. دلیل این موضوع آن است که هنگامی که زاویه بازو و شاخه کمتر از 90 درجه باشد، نیرو به صورت کج به شاخه وارد شده و باعث کنده شدن پوست درخت و هم چنین استهلاک شدید لاستیک هد و دیگر قطعات دستگاه شده و ریزش محصول به خوبی اتفاق نمی افتد.

اما هنگامی که بازوی دستگاه با شاخه در زاویه قائمه باشد نیرو به درستی وارد شده، از آسیب رسیدن به شاخه و پوست درخت جلوگیری شده و هم چنین بیشترین میزان ریزش محصول در این حالت اتفاق خواهد افتاد.

نحوه قرارگیری صحیح

پس از انتخاب شاخه مناسب و در فاصله مناسب از تنه اصلی درخت و هدف گیری و قفل کردن قلاب هد دستگاه شیکر قابل حمل موتور دار روی شاخه در جای مناسب، اوپراتور باید یک قدم به عقب برداشته و شاخه را توسط میله دستگاه کمی به طرف خود بکشد. در این حالت شاخه درون قلاب هد دستگاه کاملا قفل شده و حین لرزاندن از درون قلاب فرار نخواهد کرد.

یک قدم به عقب و قفل کردن شاخه با قلاب شیکر قابل حمل موتور دار

یک قدم به عقب و قفل کردن شاخه با قلاب شیکر قابل حمل موتور دار

پس از آن، اوپراتور به صورت تمام گاز و نهایتا تا 3 ثانیه نقطه مورد نظر را دو تا سه بار می لرزاند. اگر محصول کامل و به طور مطلوب ریزش نکرد بهتر است که با تغییر نقطه اتصال، شاخه و محل بهتری را برای لرزاندن پیدا کنید.

توجه داشته باشید که ریزش بیشتر محصول با گاز دادن طولانی تر و یا گاز دادن به دفعات در یک نقطه روی شاخه اتفاق نخواهد افتاد!

بهترین حالت تغییر مکان دربرگیری قلاب بر روی شاخه و استفاده از نقاط و شاخه های مختلف است. همانطور که گفته شد پیدا کردن بهترین شاخه برای ریزش حداکثری، به مرور زمان و با کسب تجربه برای اوپراتور بسیار آسان خواهد شد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شیکر قابل حمل موتور دار و کار با این دستگاه می توانید دفترچه های راهنمای فارسی را از این بخش دریافت و مطالعه بفرمایید و یا مقاله مربوط به انتخاب بهترین شیکر قابل حمل را از اینجا بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *