مجله آموزشی

مجموعه هرس پنوماتیک و مشکلات ناشی از خرابی واحد مراقبت

واحد-مراقبت-کمپرسور

در این مطلب مجموعه هرس پنوماتیک و مشکلات ناشی از خرابی واحد مراقبت را توضیح خواهیم داد. با رعایت نکات گفته شده به سادگی می توانید عمر مفید قیچی های پنوماتیک را بالا برده و هزینه های کمتری را برای تعمیر و سرویس و نگهداری آن ها پرداخت نمایید. نیاز بسیار کم قیچی های هرس پنوماتیک به سرویس های تعمیر و نگهداری از مهم ترین مزایای این قیچی ها می باشد.

مجموعه هرس پنوماتیک و مشکلات ناشی از خرابی واحد مراقبت

مجموعه هرس پنوماتیک عبارت است از یک مجموعه شامل کمپرسور یا موتورکمپرسور فشار بالا با 8 تا 11 بار فشار و دبی حداقل 100 لیتر در دقیقه که جهت راه اندازی قیچی های بازو دار و یا بدون بازو و یا اره های بادی همراه با شیلنگ های نازک و سبک و در عین حال مقاوم به سرما و گرما و خشکی و سایش می باشد.

قیچی های پنوماتیک و یا به اصطلاح بادی در این مجموعه به جز تمیزکاری روزانه مراقبت خاص دیگری نیاز ندارند. به شرط آن که واحد مراقبت دستگاه سالم بوده و وظیفه خود را درست انجام دهد. نیاز بسیار کم قیچی های هرس پنوماتیک به سرویس های تعمیر و نگهداری از مهم ترین مزایای این قیچی ها می باشد.

واحد مراقبت چیست؟

واحد مراقبت که بین هواساز دستگاه و خروجی هوا به ابزارها قرار دارد متشکل از دو بخش مجزا شامل روغن زن و رطوبت گیر می باشد. این دو مجموعه می تواند به صورت جداگانه و یا چسبیده به هم باشد.

واحد رطوبت گیر متشکل است از یک استکانی و یک سوپاپ زیر استکانی که هوای خروجی از هواساز وارد این قسمت شده و رطوبت آن گرفته شده و معمولا درون این استکانی به شکل آب جمع می گردد که با فشردن سوپاپ زیر استکانی (این عمل حداقل باید روزی دو بار انجام شود) رطوبت هوای خروجی که به صورت آب جمع شده از آن تخلیه می گردد.

اما هوای خشک پس از خروج از این قسمت وارد بخش روغن زن می شود. این بخش شامل یک استکانی روغن و یک ونتوری و یک نازل روغن می باشد. درون استکانی روغن بایستی روغن با ویسکوزیته پایین مثل روغن 10 و یا پارافین پر شود. هوایی که از مسیر بالای این استکانی عبور می کند از مجرای باریکی گذشته و روغن درون استکانی را بالا برده و در مسیر خروج از نازلی که داخل یک قطعه شیشه ای به شکل یک مخروط ناقص است بصورت چکه چکه در مسیر هوای خروجی تخلیه می کند. با تنظیم پیچ روی این نازل هر 20 تا 30 ثانیه یک قطره روغن در مسیر هوای خروجی قرار می گیرد و هوا را به صورت چرب شده در اختیار قیچی ها قرار می دهد. با این روش اجزای درون قیچی ها به صورت اتوماتیک روغن کاری شده و دیگر نیازی به سرویس نخواهند داشت.

کمپرسور پشت تراکتوری ECOPLUS-1500

کمپرسور پشت تراکتوری ECOPLUS-1500

حال اگر واحد مراقبت خراب شود چه اتفاقی می افتد؟

با تشریح مجموعه هرس پنوماتیک و مشکلات ناشی از خرابی واحد مراقبت اکنون به سراغ عواقب ناشی از خرابی واحد مراقبت می پردازیم.

اگر واحد رطوبت گیر خراب شود هوای خروجی همراه با رطوبت بوده و ممکن است درون قیچی ها آب جمع شده و از سر قیچی ها آب بیرون بزند و باعث زنگ زدن اجزای آهنی قیچی شود.

اگر واحد روغن زن خراب باشد باعث می شود قیچی ها روغن کاری نشود و در شرایط خشک کار کند و در اثر اصطکاک بین پکینگ پیستون قیچی با دیواره سیلندر قیچی، هم پکینگ خورده شود و هم باعث سایش دیواره داخلی سیلندر قیچی شود. به طوری که پس از مدتی از اطراف پیستون هوا نشت می کند و هوا به صورت کامل پشت پیستون فشرده نشده و عملیات برش با شدت کمتری انجام می شود و یا در اصطلاح قیچی قدرت برش نخواهد داشت.

در این هنگام وقتی سیلندر قیچی را باز می کنید خواهید دید که در اثر اصطکاک بین پکینگ پیستون و بدنه داخلی سیلندر اجزا خورده شده و به صورت پودر شده داخل سیلندر می ریزد. در این حالت قیچی ها استهلاک زیادی داشته و زود خراب می شوند و هزینه های زیادی را برای مالک دستگاه به وجود خواهند آورد.

مجموعه هرس پنوماتیک و مشکلات ناشی از خرابی واحد مراقبت

مجموعه هرس پنوماتیک و مشکلات ناشی از خرابی واحد مراقبت

دیدگاهتان را بنویسید